Què és

Des de 1994, Oxfam Intermón ha publicat anualment la "Realitat de l'Ajut", una avaluació independent de l'Ajut Oficial al desenvolupament (AOD) i de la cooperació espanyola . Aquesta publicació ha contribuït a millores clares d'aquesta política pública exigint una AOD més eficaç i més orientada a lluitar contra la pobresa. Després del llançament al gener de 2015 de realidadayuda.org, sobre la cooperació espanyola, arriba ara un portal específic sobre la política de cooperació que duen a terme les institucions catalanes.

Objectius

En l'actual era digital, Oxfam Intermón ha decidit renovar el seu format i oferir als seus lectors el seguiment de la política de Cooperació espanyola i catalana a través d'una plataforma web d'anàlisi i vigilància ciutadana. Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc de la Campanya Si m’importa., mitjançant la qual Oxfam Intermón pretén recuperar el suport polític i ciutadà a la política pública de Cooperació, i reclamar una Ajut Oficial al Desenvolupament més generosa i de millor qualitat.

"A la recerca d'una "Més i Millor Ajut" , aquesta web pretén:"

1 Fer transparent i accessible l'AOD catalana.
2 Monitoritzar tant la seva quantitat, com la seva qualitat i eficàcia.
3 Vigilar els compromisos polítics i l'execució dels plans directors i anuals.

Confiem que aquesta plataforma faciliti recerques exhaustives i àgils, amb accés a materials recents i rellevants, que resultin d'interès per a investigadors, periodistes, tècnics i tots aquelles persones interessades a la cooperació espanyola al desenvolupament.

"A més, la plataforma de la "Realitat de l'Ajut" permet exercir una vigilància activa de la política pública de Cooperació, en una secció que anirem ampliant gradualment."

Relació amb l’ACCD

Aquest és igualment un portal que gestiona, lidera i modera Oxfam Intermón amb el mateix rigor i criteris que l’altre i que hem pogut fer gracies a l’aportació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).